Без категория

8 стъпки за почистване на дома ви за по-малко от час

8 stapki za pochistvane na doma vi za po malko ot chas 1200x630 FB Blog

Днес сме ви подготвили една материал с идеа, а защо не и предизвикателство, за това как ако имате гости, бихте могли бързо и лесно да почистите целият апартамент/къща за под час. Може да ни споделите в коментарите, кои от тези тактики използвате и вие самите…какви други има, които бихте добавили?

Когато сме притиснати от времето и нямаме време изоснови и задълбочено да се захванем с почистването на нашият апартамент, то поне можем да отделим един час, за да се погрижим за „най-лошото“. Какво ще кажете за това: 8 стъпки за бързо и достатъчно добро почистване.

Тези от вас с по-високите стандарти можеби ще поискат да пропуснат този материал и да разгледат някой от другите ни…

  1. ИЗЧИСТЕТЕ ВСИЧКИ ПОВЪРХНОСТИ: Сканирайте стаята и вземете всички предмети, които видите на столове или дивани. Сканирайте отново стаята и съберете нещата от пода. След това изчистете всичко, което видите на вашите плотове или маси. Поставете всичко в кошница или чанта за хранителни стоки и насрочете време, за да намерите място за всичко това по-късно, след като гостите ви си тръгнат. Всъщност го заложете направо в календара със задачи…за да му отделите нужното време и внимание.
  2. СЪБЕРЕТЕ КНИГИТЕ И СПИСАНИЯТА: Ако имате много книги и списания, които нямате къде да приберете, то поне ги подредете всичките на висока купчина до стената. Страхотен дизайнерски ефект, който изглежда умишлено сътворен!
  3. СКРИЙТЕ ПЕТНАТА: Стратегически драпирайте всякакви петна по вашите дивани или столове. Ако и съдомиялната машина, и мивката ви са пълни, дръжте чиниите в мивката в голям съд, докато гостите ви не си тръгнат.
  4. ПРОВЕТРЕТЕ СТАИТЕ: Ключов момент. Отворете всички прозорци в дома си, за да накарате кръстосания бриз да духа през всички помещения. Ако е достатъчно топло, оставете няколко отворени за постоянно. Свежият въздух ще се отрази добре на вашите гости и би допринесъл за уюта и спомогнало за доброто прекарване на времето.
  5. ВРАТИ, РАМКИ И …: Вземете най-близкият парцал и обходете всичките си врати. Плъзнете бързо всички очевидни отпечатъци от ръце.
  6. БАНЯТА: Вземете изцапаната си постелка за баня с косми и я хвърлете във ваната. Извадете всички тоалетни принадлежности от плотовете и мивката и ги поставете в чиста купа. Сложете и това във ваната. Затворете завесите на душа. Проверете тоалетната, за да сте сигурни, че няма нищо ужасно, за което е трябва да се погрижите, а сте пропуснали.
  7. ЗАТВОРЕТЕ ВРАТИТЕ НА СТАИТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА: Другите деца, които ги посещават, вероятно няма да кажат на възрастните каква бъркотия е там.
  8. ПРОМЕНЕТЕ ВЪЗПРИЯТИЕТО НА ВАШИТЕ ГОСТИ: Все още се притеснявате, че домът ви не е достатъчно чист? Поздравете гостите си на вратата с чаша вино. Вземете си една за себе си също. И помнете: хората, които наистина ви обичат, не проверяват дома ви за чистота – те са там, за да се наслаждават на компанията ви.

И все пак, ако имате нужда от професионални насоки и нужда някой друг да свърши всичко вместо вас, то тогава НИЕ от EasyCleaning.bg сме тук, за вас.

А вие кои са вашите любими трикове за бързо почистване?

Rate this post
Съдържание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *