Как да почистите дома си след пожар?

Справянето с реалностите на живота след домашен пожар е емоционално и стресиращо. Знаем, че има за какво да помислите, затова сме събрали няколко съвета, които да ви помогнат да почистите и да си стъпите отново на краката. Използвайте следния контролен списък, за да разберете как да почиствате чинии след малък пожар или как да почиствате екстериора на дома си след по-сериозна ситуация.

Огледайте дома и оценете щетите

Важно е професионалист да прегледа дома ви, преди да стъпите вътре и да се опитате да почистите, боядисате или поправите щетите. Освен очевидни структурни проблеми, вашият дом може да е претърпял скрити щети по електрическата инсталация, стенните опори, основата, покрива, палубата, верандата или входа на къщата ви по време на пожара.

След като сте получили зелена светлина от инспектора и може да влезете в имота си, е време да започнете почистването. Ако щетите са големи, най-добрият избор може да бъде професионална почистваща фирма за възстановяване. Те могат да отстранят излишната вода, силно повредено дърво и строителни материали и да започнат процеса.

Нашата фирма EasyCleaning разполага с професионален екип за почистване след пожари, специално обучен за тази цел. Нашите чистачи знаят какви продукти да използват в различни ситуации и разполагат с модерна почистваща техника.

При малки пожари отворете всички прозорци и вкарайте вентилатори, за да увеличите циркулацията на въздуха. Използвайте магазинна прахосмукачка, за да отстраните застоялата вода. Издърпайте всички мокри винилови настилки, килими и подложки на килими. Те ще трябва да се изхвърлят правилно. Преместете всички мокри предмети в гараж или склад за допълнителна проверка или почистване, за да можете да се заемете с вътрешните покрития.

Скоро ще опишем подробно целият процес в тема в нашият Блог >>

Често задавани въпроси

Какво трябва да се изхвърли след пожар?

Всичко, което е било открито изложено на химикали, използвани от пожарникарите, вероятно е най-добре да бъде изхвърлено. Нетрайните храни или всякакви храни, които не са запечатани, могат да представляват риск за здравето, ако не бъдат изхвърлени.

Безопасно ли е да се използват чинии след домашен пожар?

Ако съдовете ви са направени от пластмаса или дърво, вероятно е най-добре да ги изхвърлите. Всички други материали са напълно безопасни за употреба, стига да са били старателно почистени.

Безопасно ли е да почиствате след пожар в къщата?

Зависи от въздействието, което огънят е имал върху дома ви. Дори и да изглежда като минимални щети, почистването след пожар може да бъде много опасно. Свържете се с някой с подходящо обучение, който може да оцени дома, преди да започнете да подреждате.

Как да се свържете с нас

Как можем да ви помогнем?

Можете да се свържете с нас по всяко време на (+359) 876 111 361 за поръчки или пък повече информация за нашите почистващи услуги. Също така сме на разположение и на нашият имейл.

Очакваме да се свържете с нас.