Почистване след пожар

Почистването след пожар, почистване на опушено от пожар и справянето с реалностите на живота след домашен пожар е емоционално и стресиращо. Знаем, че има за какво да помислите, затова сме събрали няколко съвета, които да ви помогнат да почистите и да си стъпите отново на краката. Използвайте следния контролен списък, за да разберете как да почиствате  след пожар или как да почиствате екстериора на дома си след по-сериозна ситуация, обработка на стени след пожар и отмирисване след пожар: Препарат за почистване на сажди след пожар, Препарат за почистване на опушени стени

pochistvane sled pozhar

Почистване след пожар-Как се прави ?

Важно е професионалист да направи оглед на  дома ви, преди да стъпите вътре и да се опитате да почистите, боядисате или поправите щетите. Освен очевидни структурни проблеми, вашият дом може да е претърпял скрити щети по електрическата инсталация, стенните опори, основата, покрива, палубата, верандата или входа на къщата ви по време на пожара.

След като сте получили зелена светлина от инспектора и може да влезете в имота си, е време да започнете почистването. Ако щетите са големи, най-добрият избор може да бъде професионална почистваща фирма за бързо и безкомпромисно почистване и озониране на помещението. Те могат да отстранят изгорялата мебел, силно повредено дърво и строителни материали и да започнат процеса.

Нашата фирма EasyCleaning разполага с професионален екип за почистване след пожари, специално обучен за тази цел. Нашите чистачи знаят какви продукти да използват в различни ситуации и разполагат с модерна почистваща техника.

Почистване след пожар-Съвети

При малки пожари отворете всички прозорци и вкарайте вентилатори, за да увеличите циркулацията на въздуха. Използвайте магазинна прахосмукачка, за да отстраните застоялата вода. Издърпайте всички мокри винилови настилки, килими и подложки на килими. Те ще трябва да се изхвърлят правилно. Преместете всички мокри предмети в гараж или склад за допълнителна проверка или почистване, за да можете да се заемете с вътрешните покрития.

Цена за почистване след пожар

Процеса на почистване след пожар е сложен,доста трудоемък и изисква различни видове услуги включително озониране на цялото помещение със специализирана техника.Поради различната степен на замърсяване,особеностите в изгорялото пространство и неговите размери е трудно да се даде цена без предварителен оглед.Ние от фирма Изи Клийнинг предлагаме безплатен оглед и оферта за почистването на опожареният обект в най-кратки срокове,за да можете бързо да се върнете към нормалният си живот и да забравите,този неприятен спомен за Вас.

Етапи на почистване след пожар в дома: Ръководство за възстановяване на обекта и възстановяване на нормалния живот

Възстановяването след пожар в дома е сложен и изискващ време процес, който включва почистване на прах, останали след горенето, отстраняване на неприятните миризми и възстановяване на повредените обекти. При следване на правилните етапи на почистване и съобразяване със специфичните нужди на вашия дом, можете да възстановите нормалния си живот възможно най-скоро. В тази статия ще разгледаме основните етапи на почистване след пожар в дома.

Етап 1

Безопасност и оценка на щетите Най-важният аспект при всяко почистване след пожар е безопасността. Преди да започнете процеса на почистване, уверете се, че пожарните служби са дали позволение да влезете в обекта. Носете защитни предпазни средства като маска за лице, ръкавици и защитни дрехи.

След като сте осигурили безопасна работна среда, оценете щетите, причинени от пожара. Проверете основните структурни елементи на дома и определете обхвата на повредите. Направете списък с вещите, които са пострадали и трябва да бъдат заменени или възстановени.

Етап 2

Почистване на праха и горивните остатъци След пожара, домът ви може да е покрит със слой от прах и горивни остатъци. За да започнете почистването, използвайте прахосмукачка с висока ефективност за филтриране на въздуха, за да избегнете разпространението на замърсяванията. Почистете внимателно всички повърхности, включително подове, стени, тавани, мебели и електроника. За почистване наелектрониката използвайте специални препарати, предназначени за почистване на електрически уреди.

Етап 3

Отстраняване на неприятните миризми Един от най-големите проблеми след пожар в дома е неприятният мирис, който се задържа във въздуха и на повърхностите. За да се справите с този проблем, използвайте професионални дезодоранти и почистващи препарати, специално създадени за отстраняване на миризмите от пожар. Използвайте ги върху текстилни материали, мебели, стени и други повърхности, които са абсорбирали миризмите. В някои случаи може да бъде необходимо да се проведе и професионално почистване на въздуховодите и вентилационните системи.

Етап 4

Възстановяване на повредените обекти Ако има повредени обекти като мебели, електроуреди или домашни уреди, трябва да ги оцените и определите дали са възможни за възстановяване или трябва да бъдат заменени. Мебелите, които са пострадали от огън или дим, могат да бъдат възстановени чрез професионални услуги за възстановяване на мебели. Електроуредите и домашните уреди трябва да бъдат проверени от квалифициран техник, за да се определи дали са изправни за употреба или трябва да бъдат заменени.

Етап 5

Професионално почистване и възстановяване В някои случаи, особено при по-големи пожари, може да бъде необходимо да се обърнете към професионални фирми за почистване и възстановяване. Те разполагат със специализирани екипи и оборудване, които могат да се справят със сложният процес на почистване след пожар. Професионалистите ще извършат подробна оценка на щетите, ще предложат подходящи методи за почистване и възстановяване, както и ще използват специализирани техники и препарати.

Почистването след пожар в дома е изключително важен процес, който трябва да се извършва внимателно и систематично. Важно е да се спазват препоръките за безопасност и да се използват подходящи препарати и оборудване. При необходимост, се консултирайте с професионални фирми за почистване , които ще ви помогнат да почистите след пожар.

Често задавани въпроси

Какво трябва да се изхвърли след пожар?

Всичко, което е било открито изложено на химикали, използвани от пожарникарите, вероятно е най-добре да бъде изхвърлено. Нетрайните храни или всякакви храни, които не са запечатани, могат да представляват риск за здравето, ако не бъдат изхвърлени.

Безопасно ли е да се използват чинии след домашен пожар?

Ако съдовете ви са направени от пластмаса или дърво, вероятно е най-добре да ги изхвърлите. Всички други материали са напълно безопасни за употреба, стига да са били старателно почистени.

Безопасно ли е да почиствате след пожар в къщата?

Зависи от въздействието, което огънят е имал върху дома ви. Дори и да изглежда като минимални щети, почистването след пожар може да бъде много опасно. Свържете се с някой с подходящо обучение, който може да оцени дома, преди да започнете да подреждате.

Как да се свържете с нас

Как можем да ви помогнем?

Можете да се свържете с нас по всяко време на (+359) 876 111 361 за поръчки или пък повече информация за нашите почистващи услуги. Също така сме на разположение и на нашият имейл.

Очакваме да се свържете с нас.

5/5 - (592 votes)