Без категория

Почистете вашия имот преди и след наематели

Почистете вашия имот преди и след наематели

Почистете вашия имот преди и след наематели

Преходът между наемателите винаги е предизвикателство за наемодателите. Между документите и гарантирането, че всичко е наред, за да се избегнат всякакви проблеми с предишния и новия договор за наем, може да бъде много стресиращ момент. Освен това искате връзката между свободните места между наемателите да бъде възможно най-кратка, за да избегнете загуба на доходи от наем. Оборотът на наемателите варира в зависимост от състоянието на апартамента и пазара на наеми, но може да отнеме между 24 часа и над десет дни.

Почистването на вашия имот цялостно и качествено, понякога може да е последното нещо в списъка ви. Независимо от това, макар и отнемащото време, гарантирането, че модулът е възможно най-изчистен, е инвестиция, която си заслужава за предотвратяване на спорове по пътя. Това е идеалният повод да разгледате задълбочено състоянието на вашия имот, след като вашите напускащи наематели са го освободили.pochistvane sled naemateli blog

Той също така показва на пристигащите наематели, че ги интересувате и цените вашия имот и очаквате те да направят същото. Почистването на вашия имот под наем не само му позволява да блесне – привлича по-висококачествени наематели и намалява свободните места – но също така е лесен начин да установите добри отношения с бъдещия обитател от самото начало.

Като собственик или управител на имот може да се чудите: „наемодателят или наемателят отговаря ли за почистването на имот под наем?“ Това е легитимен въпрос: в края на краищата, ако отделите време и енергия, за да представите на нови наематели жилище в добра форма, вие очаквате той да го върне в същото състояние – минус нормалното износване, дължащо се на обитаване.

Гаранционният депозит, който събирате, трябва да покрива прекомерно почистване (за отстраняване на петна от домашни любимци или изгаряния от цигари по килима, например). Все пак наемателят не носи отговорност за дълбоко почистване извън „чистене с метла“, освен ако не е посочено в договора за наем. Границата между двете може да е мъглява и много наематели ще направят всичко възможно, за да осигурят пълното връщане на своя гаранционен депозит. Този най-добър сценарий обаче може да не отразява реалността. Ако трябва да задържите част от гаранционния депозит за допълнително почистване, ще трябва да предоставите на наемателите подробен списък с подробности за щетите и разходите …

Въпреки това, влизащите наематели не са отговорни за греховете от миналото: зависи от наемодателя да осигури санитарен – и, да, искрящо чист – имот. И така, ето всички наши съвети за правилно почистване на вашия имот под наем между наематели.

Контролен списък на наемодателя за да почистите вашия имот преди и след наематели

Почистване на кухня

Уреди: Не забравяйте да изтъркате уредите (хладилник, печка, микровълнова печка и т.н.) както отвътре, така и отвън, тъй като изгорелите частици храна могат бързо да се натрупат в тъмните ъгли. Също така е отличен момент да проверите дали всичко работи. Упоритите мазни петна могат да се отстранят с паста от оцет и сода за хляб и да се избършат с влажна гъба.

Плотове: След като избършете плотовете, използвайте ръчна прахосмукачка, за да преминете през гънките и ъглите и да отстраните бездомните трохи.kontrolen spisyk na naemodatelq za pochistvane blog

Кухненска мивка: Пуснете водата до най-горещата настройка, преди да излеете ½ чаша сода за хляб в канала, последвана от ½ чаша бял оцет, за да изчистите канала. Оставете да престои около пет минути, преди да пуснете отново горещата вода. Ако имате изхвърляне на боклук, смилайте около дузина кубчета лед, за да наточите остриетата и да премахнете всяка мазнина, полепнала в канала.

Шкафове: Кухненските шкафове могат да бъдат поразени, така че не забравяйте да ги избършете старателно. Може да забележите, че е време да смените някои от дръжките на вратите. Не забравяйте да проверите шкафовете, за да сте сигурни, че предишните наематели не са оставили изненади след себе си, и старателно вакуумирайте и почистете вътрешността на шкафовете, чекмеджетата и рафтовете.

Почистване на баня

Проверете за мухъл: Мухълът се размножава във влажна баня, така че проверете отново всеки ъгъл. Използвайте белина, за да се отървете от него, особено в кътчетата около душа или ваната. Включете вентилатора или отворете прозореца, за да избегнете вдишването на изпаренията. Може да се наложи да изчакате, преди да използвате други продукти, за да предотвратите злополуки.

Вана или душ: Изметта от сапун може да бъде трудна за премахване, но тя не може да съвпадне с комбинация от оцет и препарат за съдове от четка за почистване с мек косъм. Ако рамката на ваната е виждала по-добри дни, може би е време да я премахнете изцяло и да я замените с бял силикон.

Тоалетни: Това не е любимата задача на никого, но мръсните тоалетни могат да бъдат отблъскващи за новите наематели. Не бъдете строги с почистващия препарат за тоалетна чиния и го оставете да престои, за да премахнете упоритите замърсявания. Можете също така да смените тоалетната седалка, ако показват признаци на износване.

Шкафове и чекмеджета: Изтъркайте шкафовете и чекмеджетата в банята отвътре и отвън и проверете рекламата, за да сте сигурни, че предишните наематели не са забравили нищо. Проверете отново за стари и нови признаци на течове, особено под мивката.

Плотове: Докато почиствате плотовете, уверете се, че не са останали ръждиви пръстени. В зависимост от материала може да успеете да ги премахнете с гъста паста от сода за хляб и вода.

Огледало и душ врата: Използвайте препарат за почистване на стъкла и мека кърпа, за да накарате огледалата и стъклените повърхности да блестят.

Почистване на спални, всекидневна и трапезария

Проверете килерите: Проверете дали вратите на килера функционират гладко и ги избършете. Проверете отново дали предишните наематели не са оставили нищо след себе си, особено в труднодостъпни райони, които лесно могат да бъдат пренебрегнати.

Таванни вентилатори: Почистете праха от перките на таванния вентилатор и проверете дали работят правилно.

Почистете вашия имот преди и след наематели-Съвет за  Почистване на всяка стая

Стени: Дори когато са заети от предпазливи наематели, стените често показват признаци на износване и могат да изглеждат мръсни. Проверете за дупки, следи от мебели, драскотини и т.н. Можете да опитате да ги изтъркате и излъскате. Чистата гъба и препаратът за съдове могат да спасят зоните, които се използват по-малко. Въпреки това, по-често е по-лесно да боядисате всичко, особено в зони с голям трафик. Изберете светъл, неутрален тон и запазете препратка, за да коригирате бързо, ако е необходимо.

Подове: Някои подови настилки изискват по-висока поддръжка от други. Дървените подове са лесни за поддръжка, но лесно се надраскват. Често можете да ги съживите с добро полиране, но ще трябва периодично да се боядисват в зони с голям трафик. Килимите най-вероятно ще трябва да бъдат професионално почистени между наемателите, тъй като те са склонни да задържат миризми и лесно да показват следи от мебели. Ако трябва да ремонтирате подовите настилки, изберете издръжливи повърхности, които не се нуждаят от поддръжка, като винил или ламинат. Не забравяйте да се движите около мебелите и уредите, за да премахнете всички скрити бъркотии, докато почиствате. Може също така да ви помогне да откриете течове, преди да е станало твърде късно, особено около бойлери за гореща вода и перални машини.

Изгорели крушки: Докато почиствате вашия имот под наем, проверете всички светлини в къщата и сменете всички изгорели крушки.

Первази, первази, первази, корнизи и др.: Декоративните елементи често се забравят, особено на труднодостъпни места, но лесно показват мръсотия и прах. След почистване на праха (използвайте стара четка за зъби, ако е необходимо), изтъркайте повърхностите със сушилня, за да избегнете натрупването на прах в бъдеще. Започнете от горната част на стаята (форма на короната и т.н.) и продължете надолу към дъното, за да не съсипете упоритата си работа.

Превключватели за осветление и капаци на контактите: Дезинфекцирайте тези силно докосвани, но често пренебрегвани зони с кърпички.

Прозорци, врати: Избършете вратите с парцал и проверете дали дръжките на вратите са стегнати и функционират правилно. Измийте добре прозорците с препарат за стъкла и почистете ми

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *