Какво трябва да знаете за почистването на мека мебел?

Меката мебел е онази част от интериора, която придава завършеност на помещението, когато влезете вътре и се огледате. И не може да е по друг начин! Виждали ли сте някога къща без фотьойли, столове или дивани? Не, разбира се! И разбира се, поддръжката и почистването на меката мебел е задължително, ако искате да запазите добрия й вид и да удължите живота й.

Почистване на мека мебел?

Всички усилия и време, изразходвани за почистване на мека мебел, могат да развалят настроението на всеки. Но няма друг начин, ако искате да запазите приятния и привлекателен вид на дома си. Редовното почистване ще подобри значително състоянието на меката мебел. Дори с минимални усилия можете да постигнете чист, красив, хармоничен дом – точно такъв, какъвто искате да го виждате завинаги.

Почистването на меката мебел рядко се извършва от собствениците, защото, както знаем, това не е лесна задача. По-често се случва, когато хората търсят услугите на фирма за професионално почистване. И не е толкова странно, че го правят.

Нашата фирма EasyCleaning разполага с професионален екип за почистване на тапицерии, специално обучен за тази цел. Нашите чистачи знаят какви продукти да използват в различни ситуации и разполагат с модерна почистваща техника.

И това са само част от условията за перфектното почистване на вашите мебели, които можем да ви гарантираме. За да получите по-добра информация за нашата услуга за почистване на тапицерии и да зададете повече въпроси, можете директно да ни се обадите или изпратите запитване.

Гарантирано качество и конкурентни цени в София!

Често задавани въпроси

С каква машина се прави прането на меката мебел и колко време ще отнеме почистването?

Прането на мека мебел и матраци се извършва с професионална екстракторна машина, която едновременно впръсква вода, препарат и изсмуква мръсотията в дълбочина. Обикновенно
прането на стандартен три местен диван отнема около 30 минути, в зависимост от броя места се увличава и времето за изпълнение на услугата.

Какви препарати използвате при прането на дивана?

Фирма Easy Cleaning използва само професионални почистващи препарати, които се произвеждат в Италия, Австрия и Холандия и са почти 100% биоразградими. При стандартно почистване се използва специализиран препарат за пране на текстил и дамаски, а в зависимост от петната по мебелите използваме 8 броя препарати за различните видове петна като например (мастило, вино, кръв, урина, ръжда и др.), също така понякога се налага използването на обезмирисители, при наличието на неприятни миризми от храна, животни и др.

Кои видове дамаски могат да бъдат машинно изпрани?

Почти всички видове мека мебел и матраци подлежат на екстракторно почистване. Единствено при мебелите от естествена и изкутвена кожа използваме ръчно почистване и специализирани препарати за почистване и подхранване на кожата. Кожата не пропуска вода и не задържа мръстоя в дълбочина, затова се почиства повърхностно.

Колко време е необходимо, за да изсъхне меката мебел след прането й?

След машинното изпиране на вашите мебели са необходими от 3 до 5 часа за пълното им изсъхване. Препоръчително е да оставите отворен прозорец или врата с цел циркулация на въздуха и по бързото изсъхване на мебелите, но дори и да нямате тази възможност нашите машини успяват да остранят повече от 85% от влажноста и мебелите ви ще бъдат сухи след няколко часа.

Всички ли петна ще изчезнат при изпирането на меката мебел?

Много зависи от вида на самото петно и от времето, което то е престояло върху материята, а също така дали е третирано с неправилни препарати или уреди. Въпреки това нашите екипи са обурудвани с професионални препарати помагащи за остранването на различните видове петна и в 90% от случайте петната изчезват напълно или избледняват задоволително.

Колко често трябва да се почиства меката мебел?

Ние препоръчваме да се извършва 1-2 пъти годишно машинно
почистване на меката мебел и матраците в жилището. При случайте, когато клиентите имат домашен любимец е хубаво то да се извършва веднъж на всеки 3 месеца за поддържане на добрата хигиена и предодвратяването на наслоени замърсявания и миризми.

Как да се свържете с нас

Как можем да ви помогнем?

Можете да се свържете с нас по всяко време на (+359) 876 111 361 за поръчки или пък повече информация за нашите почистващи услуги. Също така сме на разположение и на нашият имейл.

Нашият екип с радост ще ви представи нашите варианти за пране на дивани и мека мебел. Оставяме на вас да се уверите, че няма да намерите по-добро качество и по-достъпни цени за почистването на дивани и мека мебел.

Очакваме да се свържете с нас.