Избърсахте праха и избърсахте повърхностите си, подредихте вещите си и почистихте дома си с прахосмукачка — всичко, което остава, е да почистите пода!

В зависимост от това какъв под имате, ще трябва да използвате различни продукти и да подходите към задачата по различен начин. Ако не сте сигурни обаче как да подходите…

Нашата фирма EasyCleaning разполага с професионален екип за почистване на подови настилки, специално обучен за тази цел. Нашите чистачи знаят какви продукти да използват в различни ситуации и разполагат с модерна почистваща техника.

Гарантирано качество и конкурентни цени в София!

Как да поддържам подовете си чисти за по-дълго?

Да се пазите от прах, мръсотия и мръсотия е по-добре, отколкото да ги оставите да се натрупат и да се налага да прекарвате повече време в голямо почистване. Един от начините да направите това е като използвате изтривалки на входовете, събувате обувките си, когато влизате в къщата и често подстригвате домашните си любимци.

Ежедневната рутина за повечето хора се състои в премахване на видимия прах, който виждате от твърдите подови повърхности, като се използват различни методи – сухо избърсване, метене и прахосмукачка.

Важни въпроси за разглеждане:

Правилно ли почиствате с прахосмукачката, преди да избършете?
Наистина ли сухото и мокрото почистване е най-добрият начин за почистване?
Знаете ли, че ако прахът не бъде отстранен напълно преди мокрото почистване, тогава той може да се размаже по твърдите подове, когато се използва функцията за моп, потенциално оставяйки по-мръсен, а не по-чист под?
Колко често трябва да почиствате с прахосмукачка за възможно най-доброто почистване?

„Има често срещано погрешно схващане, че е добре да преминете направо към миенето на подове, тъй като това почиства цялата мръсотия в дома ви“. НО дали това е така? – според някои: „Ако прахът не се отстрани напълно преди мокрото почистване, тогава той може да се размаже по твърдите подове, когато бършете пода, което потенциално ще остави по-мръсен, а не по-чист под.

Най-добрият съвет за почистване на дървени подове е прост: почиствайте пода с прахосмукачка поне веднъж седмично, за да предотвратите проникването на мръсотия, отделете малко повече внимание на зоните с голям трафик в дома си , като кухни и спални, тъй като подът може бързо да събере много мръсотия, прах и косми.“

Много хора вярват, че твърдите подове са по-устойчиви на износване – например мраморният под е често срещан тип подова настилка в много домакинства и някои могат да използват почистващи продукти, които съдържат амоняк или киселини, което ще доведе до ерозия на настилката и не само! Дори докато търкате пода, уверете се, че не използвате нищо с остри косми или друго, което потенциално би могло да надраска подовата настилка. Освен това, ако първо не почистите с прахосмукачка, рискувате да разпространите мръсотията, вместо да ги премахнете.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да се почиства един под?

Какви препарати се използват при почистването на под??

Как да се свържете с нас

Как можем да ви помогнем?

Можете да се свържете с нас по всяко време на (+359) 876 111 361 за поръчки или пък повече информация за нашите почистващи услуги. Също така сме на разположение и на нашият имейл.

Очакваме да се свържете с нас.