Без категория

Основно почистване след ремонт или след строител

osnovno pochistvane sled remont ili sled stroitel 1200x630 FB

След строител/бригада или ремонт се появява огромен обем работа: необходимо е вътрешно почистване, измиване на прозорци и много други. Да се справите сами с това е доста обезпокоително и отнема много време, така че много удобно решение е да се свържете с фирма за почистване със специалисти в своята област.

Това е особено полезно за търговски организации. Мениджърите знаят, че помещенията след ремонт могат да бъдат приведени в представителна форма бързо и ефективно, като поръчат услуги за почистване.

Но все още има хора, които смятат подобно решение на проблема за загуба на пари, защото можете да направите всичко сами. Те не знаят разликата между професионално почистване и самостоятелно почистване. Нека се опитаме да го разясним за вас.

Какво означава почистване след ремонт?

kakvo oznachava pochistvane sled remont blog

Това е последният етап от ремонтните дейности. Дори ако новият интериор е направен от скъпи и престижни материали, никой няма да го види под слоя строителен прах. До чистотата на цялата стая и блясъка на прозореца довършителните работи изглеждат недовършени;

Подредбата и почистването след тежки строителни дейности е по-дълъг и трудоемък процес: трябва да съберете останалите малки строителни отпадъци, да почистите всичко от мръсотията. Често има устойчиви петна от строителни материали, които са паднали върху новите покрития. Има прах, от който помещението се почиства основно, на милиметри. Има мебели нуждаещи се от основно почистване на цялата поръхност. Следователно почистването след ремонт е цял набор от дейности.

Навременното почистване прави ремонтите по-добри. Цялата мръсотия се събира преди довършителните работи и не попада в строителни смеси, бои, нови покрития, тапети, с изключение на тяхното увреждане.

Това е важно и при монтажа на мебели. Когато мокрото почистване е извършено по-рано, стените и подовете са чисти, мръсотията не пречи на прилягането на мебелните повърхности.

Комплекс от работи след ремонт:

  • Измиване на прозорци, дограми, первази, тераси;
  • Отстраняване на строителни замърсявания (тиксо, боя, мазилка, лепило, цимент);
  • Почистване на таван, лампи, стени, интериорни елементи, контакти, климатик от прах. Ако покритието не понася влага, тогава прахът се събира само с мощна прахосмукачка.
  • Грижа за огледалата и огледалните повърхности;
  • Обезпрашаване и измиване на тръби, радиатори;
  • Почистване на мека и корпусна мебел, уреди;
  • Измиване на входни и интериорни врати, отвори;
  • Обработка на ВиК инсталации за тоалетна и баня;
  • Основно почистване на пода и первази.

Експертите трябва да вземат предвид вида на покритието за правилния избор на метода на почистване. Всеки материал се нуждае от собствен подход.

Екологичност и безопасност

Препарати за почистване на помещения, за отстраняване на упорити замърсявания, петна се използват само сертифицирани и тествани. Това са лидери сред професионалните препарати, които гарантирано водят до оптимални резултати и не влияят неблагоприятно на здравето на хора и домашни любимци.

Общи препоръки

За най-голяма ефективност и бързина на почистване има правила, приложими за всеки повод по време на почистване на домове и офиси.

В допълнение към самите работници, които подреждат нещата, в стаята не трябва да има никой. Присъствието на офис служители, продавачи или жители разсейва майсторите и увеличава времето за завършване на работата.

Втората точка: не е препоръчително да внасяте нови мебели в ремонтираните помещения преди почистване. Прахът може да се утаи върху него, това ще попречи на почистването на пода и други повърхности. Ако мебелите са били в стаята по време на ремонта, тогава последващото им почистване значително ще увеличи общото време за поставяне на нещата в ред.

Строителството и ремонтът отнемат много време, усилия и енергия. Дори не е нужно да ги харчите за почистване. Доверете се на професионалисти. Получете бързи и висококачествени резултати.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *